Nieuwsberichten Kokkie

Kokkie staat voor Verantwoord Frituren

Kokkie sluit zich aan bij Verantwoord Frituren

Verantwoord snacken bij Kokkie bedrijven,

De Kokkie vestigingen frituren sinds dit jaar alleen nog maar in gezonder, vloeibaar frituurvet en sluit zich aan bij de succesvolle campagne Verantwoord Frituren. Met deze stap laat Kokkiezien verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid van zijn klanten en in te spelen op de vraag naar gezondere voeding.

Vloeibaar frituurvet is beter voor de gezondheid dan vast frituurvet omdat het veel goede onverzadigde vetzuren bevat. Deze onverzadigde vetzuren verlagen het cholesterolgehalte en het risico op hart- en vaatziekten. Voortaan kun je dus verantwoord en lekker snacken bij Kokkie.

Het overstappen naar vloeibaar frituurvet is een hele omschakeling voor een fastfood restaurant of cafetaria, omdat vloeibaar vet vaak andere frituureigenschappen heeft dan vast vet. De klanten van Kokkie zullen hier echter niets van merken, de kwaliteit en de prijs van de snacks blijven onveranderd. Door middel van posters en consumentenfolders van de campagne Verantwoord Frituren in de zaak krijgen de klanten informatie over het belang van vloeibaar frituurvet en verantwoord frituren.

Kokkie heeft zich hiermee aangesloten bij campagne Verantwoord Frituren. Deze campagne is een initiatief van Koninklijk Horeca Nederland en het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën en wordt ondersteund door bedrijven en maatschappelijke organisaties. De campagne heeft als doelstelling om zoveel mogelijk fastfoodrestaurants en cafetaria over te laten stappen op vloeibaar frituurvet. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.friturenindehoreca.nl.