Verantwoord

frituren

Kokkie staat voor Verantwoord FriturenGezondheid

Het beeldmerk Verantwoord frituren betekent dat de snackbar of het cafetaria met vloeibaar vet frituurt. Vloeibaar vet bevat minder transvet en verzadigd vet en is daardoor beter voor de gezondheid dan vast vet. Het beeldmerk moet hangen aan de gevel van een snackbar of cafetaria.

Verantwoord frituren houdt o.a. in dat:

  • Er wordt gefrituurd met een temperatuur van 150 tot 180 °C, waardoor de producten niet te vet worden, maar wel voldoende gaar. Boven 180 °C bestaat de kans dat het product aan de buitenkant verbrandt, terwijl de binnenkant nog niet gaar is.
  • De frituurolie of het vet wordt tijdig vervangen, en in elk geval als er een sterke geur of smaak aan zit, het donker of stroperig wordt en gaat walmen of schuimen. Op die manier wordt het ontstaan van schadelijke stoffen, zoals PAK’s of acrylamide beperkt.

Samen gezond

Heeft u interesse in de franchise formule van Kokkie? Reken er dan op dat we samen verantwoord gaan frituren. Alle vestigingen van Kokkie staan in hun regio bekend om hun aandacht voor kwaliteit. Wilt u het avontuur ook met ons aangaan? Neem gerust contact met ons op!

Kokkie supporters: